Man blötlägger linserna och riset och mixar till en smet som får jäsa över natten. Har alltid tyckt att de smakar lite som parmesanost, någon som håller med? :P Traditionellt äts dosa med olika chutney, men idag åt jag dem med stekta chaminjoner och lök
Godast är dosan direkt från stekpannan.
Recept:
1½ dl urad dal
1 dl ris (gärna basmatiris)
Blötlägg linser och ris över natten, mixa sedan till en ganska slät smet, man kan behöva hälla i lite vatten, smeten ska vara ganska tjock. Låt den jäsa över natten.
För att lättare "smeta ut" runda dosas (jag brukar använda undersidan av en decilitermått.) är det viktigt att stekpannan inte är het. När dosan börjar få bublor och röd färg på andra sidan fördelar man små smörbitar ( margarin eller olja går också bra) över och runt dosan, det gör kanterna ännu mer krispiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar