Ingredienser
Olja att steka i
1 lök, 2 vitlöksklyftor, lite chili
4 dl kokade bruna eller små linser
3 msk spiskummin, 1 tsk gurkmeja, salt, svartpeppar och lagerblad.
1/3 burk krossade tomater
2 msk granatäppelsirap eller dadelsirap
1 burk kokosmjölk.
4 dl hackad persilja
Det är viktigt att det är bruna eller små linser ( de håller
bättre och har en annan tuggkonsistens än t.ex. gröna eller röda linser):
Koka linserna tills de har blivit nästan mjuka. Skölj i
kallt vatten och sila av.
Hacka och stek lök och chili i lite olja tills de har fått
lite färg, tillsätt kryddorna, häll över krossade tomater, granatäppelsirapen eller dadelsirapen,
de kokade linserna och lite vatten och sjud i
ca 30 minuter.
Häll i kokosmjölken, finriv vitlöken och blanda ner i grytan,
låt sjuda i 5 minuter, låter man den
sjuda längre tycker jag att vitlöks- och
persiljesmaken försvinner lite..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar