torsdag 20 september 2012

Linsgryta med persilja och kokosmjölk




Ingredienser
Olja att steka i
1 lök, 2 vitlöksklyftor, lite chili
4 dl kokade bruna eller små linser
3 msk spiskummin, 1 tsk gurkmeja, salt, svartpeppar och lagerblad.
1/3 burk krossade tomater
2 msk granatäppelsirap eller dadelsirap
1 burk kokosmjölk.
4 dl hackad persilja

Det är viktigt att det är bruna eller små linser ( de håller bättre och har en annan tuggkonsistens än t.ex. gröna eller röda linser):

Koka linserna tills de har blivit nästan mjuka. Skölj i kallt vatten och sila av.

Hacka och stek lök och chili i lite olja tills de har fått lite färg, tillsätt kryddorna, häll över krossade tomater, granatäppelsirapen eller dadelsirapen, de kokade linserna och lite vatten och sjud i  ca 30 minuter.

Häll i kokosmjölken, finriv vitlöken och blanda ner i grytan, låt sjuda  i 5 minuter, låter man den sjuda längre tycker jag att vitlöks- och persiljesmaken försvinner lite..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar