Okra är lite "pälsig" och stickig, men det försvinner efter tillagningen.
Dessa är från när min moster hade kommit från Egypten. Tyvärr hann jag aldrig smaka just dessa, men jag hittade en annan sort när jag var i Ali Baba häromdagen:
Blev sååå glad över dessa små söta chililiknande bäbisarna :) |
Okran steks mjukt tillsammans med lök, paprika och tomater. |
Okragryta med jasminris smaksatt med citrongräs. |
Okragryta
Några nävar färsk okra. Frysen går också bra, men inte konserverade, de smakar bara som en sur sörja..
Två medelstora tomater, skalade.
½ paprika
½ dl krossade tomater
Vatten
En vitlöksklyfta
En lök
Chili
Salt
2 msk olja
Hacka och stek löken och paprikan i en kastrull tills det har blivit mjukt, salta. Rör ner okra och de hackade tomaterna och stek i ca 7 minuter. Tillsätt tomatkrossen och lite vatten. Låt allt sjuda i ca 20 minuter. Rör ner riven vitlök och rör om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar